Bouwen van een Cultuurhuis, aanpassingen aan de Cultuurfabriek en inrichten van een Infopunt

Bouwen van een Cultuurhuis

Wat willen we bereiken?

Terug naar navigatie - Wat willen we bereiken?

Cultuurhuis

Terug naar navigatie - Cultuurhuis

Omwille van de hoge energiekosten en de vele loonindexaties heeft het gemeentebestuur beslist om de bouw van een nieuw cultuurhuis on hold te zetten. 

Vanuit de Ingelmunsterse verenigingen is er al langer vraag naar betere of grotere zalen voor hun activiteiten. Daarom starten deze legislatuur de bouwwerken voor een nieuwe cultuurhuis. Het nieuwe cultuurhuis komt in de Oostrozebekestraat, vlakbij de centrumparking.  Vanuit verschillende ruimtes zal je een prachtig uitzicht hebben op het kasteelpark. Het wordt een toegankelijke locatie waar iedereen vrij binnen en buiten loopt om te beleven en te ontmoeten!

Acties

Aanpassingen aan de Cultuurfabriek

Wat willen we bereiken?

Terug naar navigatie - Wat willen we bereiken?

Cultuurfabriek

Terug naar navigatie - Cultuurfabriek

Omwille van budgettaire redenen staat dit dossier voorlopig on hold.

De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat krijgt een facelift. We voorzien investeringen in betere bar- en cateringmogelijkheden, het optimaliseren van de nooduitgangen en een herinrichting van de huidige sacristie. De bovenzaal is een vaste repetitieruimte voor enkele muziekverenigingen en de kunstacademie en is ook bruikbaar als polyvalente ruimte wanneer de andere zalen bezet zijn. Daarom investeert het bestuur in een betere toegankelijkheid van deze zaal en voldoende opbergruimte voor tafels, stoelen en instrumenten.

Acties

Inrichten van een Infopunt

Wat willen we bereiken?

Terug naar navigatie - Wat willen we bereiken?

Infopunt

Terug naar navigatie - Infopunt

Door het uitstellen van het nieuwe cultuurhuis, staat ook de studie en uitwerking van een Infopunt on hold. 

In de toekomst komt er een centraal Infopunt met ruime openingsuren in of bij het gemeentehuis. Daar kan  de burger terecht  met zijn/haar vragen. In de backoffice brengen we zoveel mogelijk administratieve diensten samen. Om een concrete visie op te maken over de toekomstige organisatie van de gemeentelijke dienstverlening schakelen we in 2022 een extern adviseur in.

Acties