Bouwen van een Cultuurhuis, aanpassingen aan de Cultuurfabriek en inrichten van een Infopunt

Bouwen van een Cultuurhuis

Wat willen we bereiken?

Terug naar navigatie - Wat willen we bereiken?

Cultuurhuis

Terug naar navigatie - Cultuurhuis

Update: Omwille van de hoge energiekosten en de vele loonindexaties heeft het gemeentebestuur beslist om de bouw van een nieuw cultuurhuis on hold te zetten. 

Vanuit de Ingelmunsterse verenigingen is er al langer vraag naar betere of grotere zalen voor hun activiteiten. Daarom starten deze legislatuur de bouwwerken voor een nieuwe cultuurhuis.

Het Cultuurhuis wordt een gebouw op maat van onze gemeente. Met twee volledig uitgeruste polyvalente zalen: een grote zaal met ongeveer 300 zitplaatsen of 600 staanplaatsen en een uitschuifbare zittribune. En een kleine zaal met zo'n 100 zitplaatsen en diverse opstelmogelijkheden. Zo zijn beide zalen bruikbaar voor allerlei activiteiten zoals een optreden, kleine fuif, voorstelling of barbecue van een vereniging.

Naast de foyer vind je het leescafé. Daar kunnen bezoekers iets lezen terwijl ze wachten.  Op de eerste verdieping krijgt een hedendaagse bibliotheek  een plaatsje. Naast de traditionele functie van een verzamelplaats van boeken en tijdschriften ligt de nadruk er meer en meer op ontmoeten en informatie delen via lezingen, workshops, ....  De 'Open bib+': een bibliotheek met brede openingsuren, waar je dankzij een technisch systeem ook terechtkan als er geen personeel aanwezig is. 

Het nieuwe Cultuurhuis komt in de Oostrozebekestraat, vlakbij de centrumparking.  Vanuit verschillende ruimtes zal je een prachtig uitzicht hebben op het kasteelpark. Het wordt een toegankelijke locatie waar iedereen vrij binnen en buiten loopt om te beleven en te ontmoeten!

Het is de bedoeling om in het najaar van 2023 met de bouwwerken te starten.  

Het Cultuurhuis moet voor een ontlasting zorgen van de evenementenhal. De Cultuurfabriek  sluit aan op het aanbod van het cultuurhuis. Deze locatie krijgt deze legislatuur een facelift met onder andere een betere toegankelijkheid, voldoende opbergruimte, enz. (lees meer over de aanpassingswerken aan de Cultuurfabriek)

Acties

Aanpassingen aan de Cultuurfabriek

Wat willen we bereiken?

Terug naar navigatie - Wat willen we bereiken?

Cultuurfabriek

Terug naar navigatie - Cultuurfabriek

Om te garanderen dat deze locatie ook in de toekomst een aanvulling vormt op het Cultuurhuis, krijgt de Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat een facelift. We voorzien investeringen in betere bar- en cateringmogelijkheden, het optimaliseren van de nooduitgangen en een herinrichting van de huidige sacristie. De bovenzaal is een vaste repetitieruimte voor enkele muziekverenigingen en de kunstacademie en is ook bruikbaar als polyvalente ruimte wanneer de andere zalen bezet zijn. Daarom investeert het bestuur in een betere toegankelijkheid van deze zaal en voldoende opbergruimte voor tafels, stoelen en instrumenten.

Acties

Inrichten van een Infopunt

Wat willen we bereiken?

Terug naar navigatie - Wat willen we bereiken?

Infopunt

Terug naar navigatie - Infopunt

In de toekomst komt er een centraal Infopunt met ruime openingsuren in of bij het gemeentehuis. Daar kan  de burger terecht  met zijn/haar vragen. In de backoffice brengen we zoveel mogelijk administratieve diensten samen. Om een concrete visie op te maken over de toekomstige organisatie van de gemeentelijke dienstverlening schakelen we in 2022 een extern adviseur in.

Acties